Camins vells


La ruta Ramat de Camins es realitza bàsicament pels antics camins veïnals que uneixen pobles i valls. Són camins ancestrals amb traçats molt savis que mantenen pendents pensats per al pas d’humans i animals carregats, que escullen el vessant solà o obac depenent del que més convé en aquell tram, que s’han construït sobre parets de pedra seca en llocs amb poc espai de pas i que mostren bells empedrats on el terra ho requereix. És un dels patrimonis més antics de la humanitat i no entenem com no se’ls considera com a tals. Sovint ens dol veure com un meravellós camí construït entre parets de pedra seca, amb un empedrat perfecte, és destrossat per grans excavadores per fer-hi passar una pista o una carretera.

El dia que es pugui fer tot el trekking Ramat de Camins amb un ruc carregat amb cartres, significarà que els seus camins s’han restaurat i estan vius i plens de salut.

Vols apadrinar un camí?

Ramat de Camins té més de 300 km de camins vells i, per tant, són molts quilòmetres per mimar i mantenir en perfecte estat. Avui els ens públics (ajuntaments, consells comarcals, parcs…) no poden fer-se el càrrec de la totalitat d’aquestes vies lentes. Com que considerem que els camins són un patrimoni molt important, volem posar en nostre granet de sorra, almenys en tots els de la nostra ruta. Si vols ajudar els camins vells, pots apadrinar-ne algun tram…

Llegeix més

Vols tenir un camí per amic?

El “Camí Amic” és un projecte pensat per a conscienciar els nostres infants i la nostra joventut de la importància dels camins com a patrimoni. Volem que els camins es respectin i, per tant, s’han d’estimar des de la infantesa. Aquest projecte està pensat per a escoles i instituts.

Llegeix més

Incidències als camins

Si trobes errors a les ressenyes, incidències en els camins o tens algun suggeriment, agrairem que ens ho facis saber…

Llegeix més

Les frases dels camins vells

Ens agraden les frases sobre els camins vells! En tens alguna, sense que “camí” tingui un sentit metafòric?

Llegeix més

Utilització de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, feu clic en l'enllaç per una millor informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This