Qui som?


Els trekkings per diferents muntanyes del món ens van portar a demanar-nos per què no es podien fer al nostre Pirineu.

Per què caminàvem per muntanyes de l’Atles, amb la companyia d’un ruc que ens portava l’avituallament i la tenda, i no ho fèiem pels Pirineus?

Per què passàvem dues setmanes caminant de poble en poble per l’Himàlaia, i no ho fèiem als Pirineus?

Per què anàvem tan lluny, si estàvem enamorats del Pirineu i de la seves riqueses naturals, etnològiques, gastronòmiques, toponímiques i socials?

Aquestes preguntes van portar-nos a la necessitat de donar a conèixer el trekking Ramat de Camins i, amb ell, fer estimar el Pirineu on vivim i, sobretot, els seus camins tradicionals.

El nostre somni és que, gràcies a la gent que segueixi la ruta Ramat de Camins, els seus camins tinguin vida i es conservin.

Marroc

Marroc

Himàlia

Himàlaia

Cesc Capdevila i Torrell. És el dinamitzador de la Ramat de Camins. Ha fet la web i està al cas de tot el relatiu a la ruta. És informàtic per estudis, però treballa de guia de muntanya i de fauna al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, a la Reserva de Boumort i a l’Espai d’Interès Natural Collegats-Queralt. Està especialitzat en ornitologia i en la brama del cérvol. Si teniu qualsevol consulta o suggeriment sobre la ruta o la web, no dubteu en posar-vos en contacte amb ell a info@ramatdecamins.cat.

Cesc Capdevila i Torrell

Vall de Markha – Ladak (India)

Núria Garcia Quera. L’any 2007 va estar caminant dues setmanes pels Pirineus, seguint les passes del viatge que 50 anys enrere havien fet en Camilo José Cela i en Josep Maria Espinàs. Després va escriure el seu relat de viatge Nou viatge al Pirineu (Sensus, 2012) i les ressenyes del recorregut que va fer. És escriptora de novel·les de viatge, reportatges, guies excursionistes…

Nuria Garcia Quera

Annapurna (Nepal)

LA NOSTRA FILOSOFIA

Volem que el projecte Ramat de Camins vagi més enllà d’un mer projecte empresarial. La nostra intenció és que beneficiï tant les persones del territori, com les que el visiten; tant el paisatge proper, com el llunyà.

Per això és un projecte…:

  • … que beneficia la salut: el fet de caminar per la natura, de poble en poble, ens retorna als orígens i ens omple de gaudi i salut.
  • … que contribueix a la desestacionalització del turisme: les millors èpoques per dur a terme la major part de les etapes són primavera, principis i finals d’estiu, i tardor.
  • transcomarcal: el protagonista és el paisatge i els seus camins, que no coneixen les fronteres administratives. El recorregut travessa les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça.
  • … que contribueix a la restauració del patrimoni dels antics camins veïnals: gràcies a la nostra ruta i totes les seves variants, els camins de pas es van fressant i es van duent a terme actuacions de restauració dels seus trams degradats.
  • … de turisme responsable: la nostra intenció és contribuir al creixement econòmic d’un territori format per petits pobles. Volem donar vida als seus establiments hotelers i de restauració, als guies titulats, als propietaris de rucs i mules, als comerços, als petits obradors agroalimentaris, als museus i ecomuseus, als artesans i artesanes, etc. Tot això ho fem sense alterar el paisatge, difonent la cultura local i l’entorn, i amb viatges fets a mida per a grups reduïts.

Utilització de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, feu clic en l'enllaç per una millor informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This