Ramat de traginers


Els traginers s’encarregaven de traginar mercaderies amb animals de carrega (mules, cavalls i rucs).

Des de Ramat de Camins volem posar en valor aquest ofici, vigent encara a molts indrets muntanyencs del món, perquè ha estat imprescindible per proveir la gent dels llogarrets més apartats. Gràcies a les nostres propostes viureu en directe la vida dels traginers tot fent senderisme i gaudint dels paisatges, mentre un ruc català us carregarà les motxilles.

Ruta familiar: dos dies amb ruc seguint el riu Noguera Pallaresa

Dos dies en família a pas de ruc per una ruta farcida de llegendes. L’any 1956 van passar-hi els escriptors Camilo José Cela i el Josep Maria Espinàs en el seu viatge pel Pirineu i, cinquanta anys més tard, l’escriptora Núria Garcia Quera. Des de l’encantador poble de Gerri de la Sal seguirem un camí tradicional fins a la famosa ermita romànica de la Mare de Déu d’Arboló i, sota l’ombra dels arbres de ribera, seguirem fins al poble de Baro, on farem nit. L’endemà, també per camins de bast pirinencs, farem la ruta fins a Sort.

Read More

Ruta familiar: traginers de la sal de Gerri per un dia

Durant unes hores ens convertirem en autèntics traginers i reviurem les caravanes de rucs que traginaven la sal des de Gerri fins a mercats llunyans. Passarem per indrets farcits de llegendes i gaudirem dels paisatges que van contemplar l’any 1956 els escriptors Camilo José Cela i el Josep Maria Espinàs i, cinquanta anys més tard, l’escriptora Núria Garcia Quera. Des de l’encantador poble de Gerri de la Sal seguirem un camí tradicional fins a la famosa ermita romànica de la Mare de Déu d’Arboló i, sota l’ombra dels arbres de ribera, caminarem fins al poble de Baro.

Read More

Dos dies amb ruc per la vall d’Àssua

Durant dos dies viatjarem a pas de ruc per la vall més literària del Pirineu!
Arribarem al poble d’Altron, on l’escriptora Maria Barbal es va inspirar per escriure la coneguda novel·la «Pedra de tartera», i travessarem el pont del riu Pamano, que dóna nom a la novel·la «Les veus del Pamano» de Jaume Cabré.

Read More

Utilització de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, feu clic en l'enllaç per una millor informació.

ACEPTAR
Share This