La ruta


La història

La història del trekking Ramat de Camins comença l’any 2006 quan una empresa de dinamització local de la comarca pirinenca del Pallars Sobirà (Montanyanes) decideix celebrar el cinquantenari del viatge que l’agost de l’any 1956 van fer els escriptors i caminaires Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs pel Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça…

Read More

Tipus de ruta

De rutes similars a la Ramat de Camins n’hi ha a tot el món, des de les que també van de poble a poble com El camino de Santiago o La volta de l’Annapurna, fins a les que gairebé no trepitgen pobles com els GR 10 o 11, que travessen els Pirineus longitudinalment, o les travesses entre refugis com la Carros de Foc o el Tour del Mont Blanc. Totes aquestes rutes es poden dur a terme de maneres diferents…

Read More

Descripció

La ruta Ramat de Camins comença allà on van començar a caminar Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs l’any 1956: a la Font de la Figuereta, que avui és una àrea de descans de la carretera N-260. Sempre remuntant el riu Noguera Pallaresa cap al nord, travessa l’impressionant congost de Collegats…

Read More

Descarrega’t les etapes

Les etapes que presentem a continuació són l’itinerari principal, des del qual entren en joc la llibertat i les decisions de cadascú, que podrà projectar les seves segons els dies de què disposi, la forma física, els llocs d’interès, la climatologia, el calendari d’obertura dels establiments per a dormir, etc.

Read More

Fitxa tècnica

Dades tècniques amb el nivell de dificultat, el millor moment per fer la ruta, la senyalització que trobarem, la cartografia, les aplicacions mòbils, l’equipatge imprescindible, etc.

Read More

Com arribar-hi

Un mapa interactiu ens permet fer-nos el nostre itinerari amb cotxe per arribar al punt de sortida de la Ramat de Camins. També hi podem arribar en transport públic o compartint cotxe.

Read More

Qui som?

Els trekkings per diferents muntanyes del món ens van portar a demanar-nos per què no es podien fer al nostre Pirineu. Per què anàvem tan lluny, si estàvem enamorats del Pirineu i de la seves riqueses naturals, etnològiques, gastronòmiques, toponímiques i socials?

Read More

El logo

El logo de la ruta Ramat de Camins té diverses interpretacions depèn de qui el vegi. Tu què hi veus?

Read More

Utilització de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, feu clic en l'enllaç per una millor informació.

ACEPTAR
Share This